Tuesday, April 22, 2014

Ženske- Hvala, ker ste in navdihujete!Danes bom pisala o ženskem ljubosumju- pa ne samo v prijateljskih krogih, pogosto tudi v delovnem okolju, pri takšnem in drugačnem sodelovanju. Namesto, da bi se ženske podpirale, si zaupale, in si, zakaj pa ne, iskreno in malce v zadregi priznale, da smo kdaj pa kdaj tudi ljubosumne druga na drugo, se gremo hinavske igrice. Pogosto so te igrice nepoštene in zoprne, včasih celo sovražne, ob njih pa se vedno lahko čuti nek zbodljaj ljubosumja, ostra bodica, ki rani srce, uniči voljo in celo vzbuja slabo vest. In to pri obeh straneh- pri tistih ženskah, ki zavidajo in tistih, ki to začutijo na lastni koži: čeprav za to niso nič krive, tega niso želele in takšnega ljubosumja niti ne razumejo.

V resnici pa bi se lahko druga od druge ogromno naučile in se navsezadnje čudile ena drugi. Večinoma se družim prav z istim spolom in lahko rečem, da niti ena punca, oziroma ženska, ni podobna drugi: tako po karakterju, kot po zunanjosti, vedenju, izbiri besed, energiji, ki jo oddaja. Predvsem pa so si raznolike po tem, česa vsega se lahko od njih naučim!

V svojem življenju sem spoznala že prave borke, zavzete ženske, odlične mame, seveda je moja na prvem mestu vseh mamic, ki jih občudujem, je vendarle moja :), ljubeče partnerke, odlične prijateljice, poslovne ženske itd. Priznam, da sem včasih začutila zbodljaj zavisti do katere izmed njih, pa me je bilo v trenutku sram, saj nikoli in nikdar ni šlo za uperjenost zoper njim, ampak do mene same.
Uperjenost vame, ker sem si očitala, ker: nisem tako pametna kot ona, lepa kot tista druga, tako delavna in ambiciozna kot moja znanka in še zdaleč ne tako fit in postavna kot punca od kolega mojega fanta. Kaj naj rečem? Hotela sem imeti delček osebnosti vsake izmed njih, tisti najboljši, najbolj blesteč.. Potem pa sem se zamislila- tudi one, te ženske vseh starosti in raznolikih zgodb, niso popolne- so le ljudje, lahko pa se od njih marsičesa naučim!

In potem sem bila večkrat prijetno presenečena: ko me je sošolka pohvalila, da uživa ob branju mojega bloga, prijateljica je rekla, da imam res lep nasmeh in obraz, kolegica pa me je naravnost šokirala, ko me je opisala kot nekoga, ki je zelo vztrajen in nikoli ne obupa. Opazila sem, kar me je presenetilo, da so tudi one opazile določene stvari pri meni, me pohvalile in tudi pokarale, da skratka niso bile imune na to, kdo sem in kaj sporočam.

Hvala vsem puncam in ženskam, ki me navdihujejo, s svojo zgodbo, osebnostjo, smislom za humor, talenti, življenjsko potjo, odločitvami, poklicnim udejstvovanjem, empatičnim čutom, dobrodelnim delom, nasmehom, seksi ritko... Navdihujejo me, da bom: še bolj delala na sebi, še bolj pridno telovadila, še bolj vlagala v svoje talente itd.

Vendar ne sama, saj bom imela ob sebi zaveznice, ženske, ki jih spoštujem, marsikatere izmed njih pa sploh še ne poznam, pa se že v naprej veselim, da se bodo naše poti nekoč križale :)

2 comments:

  1. Tako iz srca si to napisala... Zelo lepo in resnično.
    Hvala tebi, Sara (:

    ReplyDelete
  2. In tebi Evelina- za tvoje komentarje, za tvoj blog, za tvojo energijo, ki jo izžarevaš :)

    ReplyDelete