Tuesday, December 24, 2013

Staro leto odhaja, nove želje prihajajo :)Danes pa en krajši in bolj sproščen post, se mi zdi kar primeren za te zadnje dneve v letu 2013. Razmišljala sem namreč, po čem se mi je minulo leto najbolj vtisnilo v spomin. In sem ugotovila, da sploh ne vem, kaj točno sem počela prvo polovico leta 2013. Navzven nič kaj vidnega, saj sem bila doma, prostovoljno sodelovala pri projektu Išče se osebnost, projekt se je zaključil junija, ter me je navdušil, velikoooo brala, ter razmišljala. Na sploh sem človek, ki ogromno analizira, razmišlja, in zanimivo, čeprav sem tudi precej čustvena, pa sem šele zadnje čase, poleg tega kaj mi pravi razum, začela bolj upoštevati tudi intuicijo, čustva... tako sem začutila, ne pa se odločila, saj tokrat ni šlo za analitično odločitev, da me vleče v to, da se vpišem na magisterij zakonskih in družinskih študij.

Ni mi žal, priznam pa, da sem take vrste človek, da sem vmes večkrat pomislila ali je to to, ker je presneto težko. Ne toliko iz vidika študijskih obveznosti, saj mi je kar všeč, da sem po toliko letih vklopila tudi ta del možganov, rezerviran za raznorazne teorije in priprave seminarjev ter poročil, ampak je lahko precej boleče, težko, neprijetno, ker ta študij dobesedno dreza po čustvenih ranah vsakega posameznika. Hja, obravnavamo vse in še več o tem, kar človek odnese iz primarne družine, pogovarjamo se tudi o raznoraznih psihičnih, čustvenih zlorabah in ni prijetno poslušati, večkrat sem, to prvič priznam, domov hodila s cmokom v grlu in solzami...

Ampak vseeno še vztrajam, očitno mi šesti čut pravi, da je namenjeno, da sem tu, pa čeprav zadnje čase spet obupujem, kako in kaj bo glede službe, tuhtam, kje se bom našla.. ali bom res opravila, nekoč, v prihodnje, specializacijo za terapevtko, mi bi to sploh ležalo? Ali pa bom morda kdaj organizirala kakšna predavanja, mini delavnice, hm, lahko bi npr. o tesnobi, ker me je nekoč, ko sem bila cele dneve doma, precej dušila... ali pa bom v prihodnje delala to, kjer se čutim najmočnejšo: pisala, s tem ljudem poskušala dati nekaj, kar jih bo morda vsaj malo pritegnilo, jim dala nekaj materiala za to, da pobrskajo po svoji duši...

Skratka moje leto 2013 se je pričelo s prostovoljnim projektom, zgoraj omenjenim, kjer smo intervjuvali, anketirali itd, ljudi o tem, kaj menijo o osebnostni rasti.. projekt se je zaključil junija, vmes pa sem prekinila eno drugo prostovoljno sodelovanje, odpotovala na doooolgi dopust, vedno več športala, ter izbrala študij, ki me že precej spreminja in me zagotovo še bo. Pa če bom vztrajala ali ne, če bom res ostala v teh vodah ali ne,  v vsakem primeru ne dvomim, da mi bo dal ogromno in da me bo preoblikoval!

In želje za leto 2014?  Biti svobodna: odločati se sama o sebi, brez pretiranega oziranja na pričakovanja drugih. Uf, dela imam za celo življenje, ne le leto :D!!

Kaj pa vaši spomini na leto 2013? Kaj pa želje, upanja glede vašega živlenja v letu 2014? Snujete kakšne projekte, ste si postavili kakšne natančnejše cilje, ali bolj plavate s tokom?

PS: Če ne prej,se beremo že v 2014 :D

No comments:

Post a Comment